honlapja
www.autofitt.hu

Könyvajánló

 


Dr. Lakatos István: FUTÓMŰDIAGNOSZTIKA

A szakkönyv hiánypótló, hiszen a járműkonstrukciók és a diagnosztikai módszerek fejlődésével a régebben kiadott könyvek ismeretanyaga részben elavult, részben kiegészítésre szorul. A terület fontosságát alátámasztja, hogy a futómű-diagnosztika a közlekedésbiztonsági diagnosztika fontos része.
Ezt az a tény is aláhúzza, hogy a hatósági műszaki vizsgán is végeznek a futóművel kapcsolatos vizsgálatokat.A korszerű diagnosztikai vizsgálati módszerek ma már feltételezik a számítógépes mérési adatgyűjtést és kiértékelést.
A könyv feladatának tekinti ennek elvi alapjainak a tisztázását a futómű-diagnosztika témakörén belül. A könyv a konstrukciós ismeretekből kiindulva kívánja ismertetni a futómű-vizsgálati módszerek vizsgálati és beállítási lehetőségeit,
Bemutatja a mai korszerű műszer-kialakításokat, ismerteti azok mérési-működési elveit. A műszertechnika mai fejlődési szintjén az ún. kétfejes műszereket felváltották a 4-fejes (6-, illetve 8-szenzoros mérési elrendezések. Ezek méréstechnikai előnyeit és működési alapelveit hangsúlyosan ismertetjük a könyvben.
Kitérünk a diagnosztikai paraméterek definiálására és mérésük technológiájára. A definíciókra épülve elméleti levezetéssel is indoklással adjuk meg az egyes jellemzők vizsgálatának elvét és végrehajtási menetét. A könyvet a gyakorló szakemberek is haszonnal forgathatják.

Megrendelhető: MINERVA-SOP Bt. H-9030 Győr, Kereknád u. 16. Tel.: (30) 261-68-30, Fax: (96) 331-091