Mozgókeretes kétkefés, függő tengelyű haszonjármű mosó

AF-xx-2MS
Tetőkefe nélküli oldalkefékkel ellátott gép olcsóbb kivitel, mint a háromkefés mosó.A haladó mozgású gép 2 oldalkefével buszok, teherautók, kamionok, kisteherautók, mikrobuszok külső mosására szolgál.
Felállítható csarnokban vagy szabadtéren (
a fagymentesítés felár ellenében megrendelhető). A kefekar dupla függőkaros, így lehetővé válik a jármű elején és hátulján a teljes összezárás, vagyis a teljes elejének és hátuljának gépi lemosása. Az oldalkefe kapu be- és kifelé mozgatását pneumatikus hengerek végzik.

A kefeszegmensek - elkopott kefeszőr esetén - a kefetengelyeken könnyen kicserélhetők.

 

A mosáshoz szükséges víz a gépvázon elhelyezett csővezeték rendszerből jut a mosandó járműre. A csöveken található lapos fúvókák a programtól függően samponos vagy a tiszta vizet szórják a járműre. A víz be- kikapcsolását a vezérlés mágnesszelepek segítségével végzi

A sampont elektromos adagolószivattyú keveri a vízbe. Az adagolás a szivattyú homloklapján elhelyezett gombokkal pontosan beállítható.

A mosóberendezés villamos vezérlése a mikroprocesszoros központi egységgel és a motorikus teljesítmény áramköreivel a gépvázon kívül, a csarnok falára (vagy a csarnokkal szomszédos helyiség falára) felszerelt különálló kapcsolószekrényben került elhelyezésre.

A gép alkalmas arra, hogy a különböző járműtípusokat a beállított program szerint mossa. Az automatikus lefutású program előre menetben samponos mosásból, a jármű végén megfordulva visszafelé öblítő mosásból (tiszta vízzel, sampon nélkül) áll. Mosás alatt a pneumatikus vezérlés az előre beállított kefenyomást mindig azonos értéken tartja. A kefék követik a jármű alakját.

A mosandó járművet a futósínek közé középre és a sínekkel párhuzamosan kell beállítani. Mosáskor a gép halad a jármű hosszában előre és vissza. A jármű elején és a hátulján a beépített frekvenciaváltó segítségével lassú sebességgel, az oldalán pedig felgyorsulva mos a gép. Azonkívül a jármű elején és hátulján a középvonalon túlnyúlva a kefék egy el-vissza mozgást (Wish-Wash) végeznek, ezzel biztosítva a tökéletes tisztítást.


Kézi beavatkozási lehetőségek:

ˇ oldalkefék SZÉT
ˇ géphaladás HÁTRA
ˇ géphaladás pillanat ÁLLJ
ˇ géphaladás ELŐRE
ˇ VÉSZSTOP

A gépkezelő munkájának megkönnyítésére a kezelőgombok, a visszajelző izzók a kezelőpulton vannak.

Ezen kívül a kézi üzemi beavatkozó gombok a gép oldalán is ismétlődnek a vész-stop nyomógombbal együtt. Így a gépkezelő közvetlen közelről ellenőrizheti, és bármikor beavatkozhat a mosási folyamatba. A vezérlőpult a beépített nyomógombokkal és kapcsolókkal együtt IP55 védettségű


A START gomb megnyomásával az oldalkefék forogni kezdenek. A gép elindul előre gyorsjáratban és keresi az autót. Amikor megtalálta (1. fotocella takart lesz, lelassul a gép és kinyit a vízszelep. Az oldalkefék aszimmetrikusan összezárnak, az egyik kefe középen állva megérinti az autót elöl. Megérintés után egy el-vissza (Wish-Wash) mozgásba kezd mindkét kefe és lemossa a jármű elejét, közben a gép áll. Ezután elindul a gép lemossa a jármű első sarkait, majd a kefe forgásirányt vált.
A kefék rázárnak a járműre és a jármű oldalát mossák, miközben a haladás felgyorsul. A mosóberendezés így halad a jármű végéig, amíg az oldalkefék össze nem zárnak. Esetleges akadály (nagy kefenyomás) esetén a kefék szétnyílnak.
Az oldalkefék összezáródását követően a gép halad még egy kicsit tovább, hogy az oldalkefék szabadon kipöröghessenek. Ha nem érint az oldalkefe a járművet, és lejárt a fordulási idő, visszafordul a gép.

Az oldalkefék visszafelé ismét megérintik az autót, elkezdődik a jármű hátulján az el-vissza mozgás majd szétnyílnak és mossák a jármű hátulját kifelé, majd visszafelé halad a gép és mossa a járművet, míg az oldalkefe el nem éri a jármű elejét (oldalmosás).
Az oldalkefék a jármű elején túlhaladva bezáródnak, majd leáll a forgás és elindulnak kifelé, lezár a vízszelep. Amint a gép elérte az alaphelyzetét lekapcsol a haladásmotor. A járművel ki lehet járni a gép alól, és ezután kezdődhet egy újabb jármű mosása.

 

Műszaki adatok:
Géptípusok:
AF-36-2MS
AF-40-2MS
AF-42- 2MS
A gépjármű maximális magassága
3.6 m

4.0 m

4.2 m

A gépjármű maximális szélessége
2.850 mm
 
A gép magassága
4.230 mm
4.630 mm
4.830 mm
A gép teljes szélessége
4.900 mm
A gép teljes hossza
2.550 mm
 
A mosóhelyiség szükséges magassága
4.900 mm
5.300 mm
5.500 mm
A mosóhelyiség szükséges szélessége
min. 5.800 mm
A mosóhelyiség szükséges hossza
gépjármű + 5m
 
A gép haladási sebessége

5-10 m/perc között

 
Elektromos csatlakozás
3 kW, 3PEN 400V 50 Hz, 3*16A
Vízcsatlakozás, nyomás, fogyasztás
1", 4-8 bar, 200 liter/perc
Sűrített levegő csatlakozás
1/2", 6 bar

Kívánságra tetszőleges magasságú gépet is szállítunk!

Beépítési rajz letölthető ITT (pdf file)

Vissza a JÁRMŰMOSÓK menüre