Fékpadok, lengéscsillapító vizsgálók, vizsgasorok
Microbrake / Micro-Swing / Screen-testline

Microbrake 6000 Szgk. fékpad gyors fékvizsgálathoz
Micro-Swing 6200b Szgk. lengéscsillapító próbapad (fékpad bővítő készlet)
Micro-TestLine 6900 Szgk. fékpad és lengéscsillapító próbapad együtt gyors nyomtávellenörzővel
Sreen-TestLine 7000 Szgk. vizsgasor (fékpad, legéscsill., és gyors nyomtávellenörző)
Műszaki adatok A fékpad és vizsgasor műszaki adatai

Beépítési rajz
Beépítési leírás

A fékpad és a lengéscsillapító próbapad beépítési rajza és jelmagyarázata (665 kB) letölhető


Modulszerűen összeépíthető fékpad, lengéscsillapító próbapad és gyors nyomtáv ellenörző


A járműdiagnosztikában mindinkább középpontba kerül a gyors járműfelvétel. A vizsgasor az egyik legfontosabb gépegység a műhelyben, mivel néhány perc alatt pontos információt ad a jármű kerékösszetartásáról, kerékfelfüggesztéséről, lengéscsillapítóiról, a fékjeinek állapotáról.
A Beissbarth cég a vizsgasorok variációinak széles választékát nyújtja, amelyek modulszerűen építhetők fel, később bővíthetők, kiegészíthetők.
A vizsgasor szállítható PC alapú számítógépes kivitelben is, de költségkímélésképpen összeköthető a vevő telephelyén már meglévő számítógépel is
A Beissbarth az ehhez szükséges valamennyi hardvert és szoftvert biztosítja.
A PC-s kiépítés lehetővé teszi, hogy a vizsgasor számítógépes programja bármikor frissíthető, így a Magyarországon gyakori előírás változásokat szoftveres úton követni tudja a vizsgasor üzemeltetője.
A mérési eredmények kijelezhetők az igényének leginkább megfelelő módon analóg vagy digitális kijelzőn, nagyméretű színes monitoron vagy mindkettőn.
Microbrake 6000 (MB6000) fékpad
mikroprocesszoros technológia - nagy hatékonyság
MB02
A Microbrake 6000 szgk fékpad analóg kijelzője
(bővíthető digitális kijelzővel és összekapcsolható PC-számítógéppel is)

Mikroprocesszor vezérlésű fékpróbapad személygépkocsik számára maximum 4000 kg áthaladó tengelyterhelésig és 2500 kg mérési tengelyterhelésig. Valamennyi fékpróba funkciót automatikusan végzi egyszeri beállással. A nagypontosságú (a skálaérték± 1%-a ) DMS szenzorok végzik a mérést a fékerő megállapításához, a kezelési és mérési információk a kijelzőszekrényen jelennek meg. A fékerőket a két színes mutató jelzi ki, a bal oldali kerékre a zöld mutató, a jobb oldali kerékre a piros mutató vonatozik. A két oldal közötti differencia egy pillantással leolvasható a téglalapban lévő színes LED-sorokról: zöld LED-ek - a differencia 15% alatt; sárga LED-ek - a differencia 15%-20% között; piros LED-ek - a differencia 20% fölött. A sárga és piros alsó/felső LED sorok az adott oldal lemaradását/sietését jelenti. Az opcionális bővítésként megrendelhető LED-kijelzők számszerűen is megjelenítik az értkeket. Természetesen az eredmények nyomtatásban is megjeleníthetők.

Az analóg kijelző rögzíthető álló tartóra (előző képen) vagy felszerelhető forgatható fali tartóra is. A fali tartó nagy előnye, hogy az alatta maradó hely szabadon használható más célra sőt, a kijelzőszekrény használaton kívül befordítható a fal síkjához.

A fékpad görgőkészlet tartós, nagy igénybevételre készült.

A fékpad mechanika, a beépítő keret, fedőlapok tüzihorganyzottak: ez garancia a hosszú élettartamra. A görgőkészlet nagyszilárdságú kvarc-műanyag bevonattal készül.
A görgők súrlódási tényezője szárazon és vizesen is 0,7.
A görgők méretei: átmérő 205 mm, 700 mm hosszúak.
A mérhető járművek keréktávolsága: min./max. 800/2200 mm.
A görgőket 2 db 3,7 kW-os 3 fázisú elektromotor hajtja.
A görgők csapágyazása gondozásmentes, a fékerőt gumipuffereken keresztül veszik fel a szenzorok. Az említett műszaki megoldás rendkívül halk üzemeltetést eredményez. A hátsó görgők 35 mm-rel magasabban vannak megakadályozandó a jármű lefékezéskori kiugrását a görgők közül.
Minden motor- és szenzorkábel 15 m hosszú és előszerelt. Ez megkönnyíti az üzembe helyezést.

Fékpad beépítési rajz (pdf)

Fékpad beépítési leírás (doc)A Microbrake 6000 tartozéka az A4-es nyomtató. A nyomtatóhoz megvásárolható a fiókos nyomtatószekrény, amely a kijelző alá is felszerelhető.

 A fékpad valamennyi funkciója infra-távirányítóval, - akár a vizsgált autóban ülve is - vezérelhető.

Micro-Swing 6200b (MS 6200b)

személygépkocsi lengéscsillapító teszter (bővítés a Microbrake 6000 fékpadhoz)

A mikroprocesszoros futómű-diagnosztizáló berendezés valamennyi személy és könnyű tehergépkocsi típus talajtapadás mérésére alkalmas maximálisan 2 tonna tengelyterhelésig.
Nyomtávszélesség max. 2200 mm.
A talajtapadás mérés a nagypontosságú elektronikus DMS szenzorok segítségével történik, az EUSAMA mérési elv szerint. A jármű kerekeit az excentertárcsával hajtott mérőlap megrázza (löket 6 mm) és 0-23 Hz tartományban megvizsgálja a talajtapadás százalékos értékét, amelyből jól lehet következtetni a futómű (elsősorban a lengéscsillapítók) állapotára. A rázólap készlet tüzihorganyzott, ez garancia a hosszú élettartamra, A csapágyazás és meghajtás karbantartásmentes, a mechanika speciális kialakítása rendkívül halk üzemeltetést eredményez.
A mikroprocesszoros berendezés minden bekapcsoláskor öntesztet és automatikus dinamikus nullpont-korrekciót hajt végre. A számítógép galvanikusan leválasztott kimenetei nagy üzembiztonságot nyújtanak (hálózati feszültség ingadozás esetén is). A kezelő a nagyméretű analóg kijelzőről, - amely a fékpad tartozéka - (bővíthető folyadékkristály (LCD) kijelzővel is) az alapinformációkon (jobb és bal talajtapadás) kívül egyéb, az üzemállapotra utaló információkat is kap a színes LED-ek segítségével. A mérési eredmények a fékpad tartozékaként szállított 24 tűs mátrixnyomtató segítségével dokumentálhatók. A szintén fékpad tartozék infravörös távirányító segítségével vezérelhető a futóműteszter is, ami nagyban megkönnyíti a berendezés kezelését.
Micro-testline 6900 (MTL 6900) vizsgasor

Az 1,9 m hosszú vizsgasor 3 egységből áll:

1. egység: Micro-Side-Slip 6300- gyors nyomtávellenörző
2. egység: Micro-Swing 6200 lengéscsillapító vizsgáló
3. egység: Microbrake 6000 fékpróba pad


Automatikus a mérési folyamat. Kezelése távírányítóval történik.
Az egyes gépegységekbe történő behaladást a berendezés érzékeli és teljesen automatikusan végrehajtja a mérést. Természetesen mód van a kezelő kézi beavatkozására is. Önállóan is használhatók az egyes egységek.
A vizsgasor az egyes gépegységeknél ismertetett módon mér és dokumentál.

A kijelzés analóg kijelzőn történik, de kívánságra összekapcsolható PC számítógéppel is a berendezés. A PC-megjelenítő készlettel a számítógépen valamennyi mérés teljes egészében az ügyfélhez (rendszámhoz) rendelhetően tárolható, bármikor később ismét előhívható és kinyomtatható. Lehetőség van az egyes méréseknek referenciamérésekkel való összehasonlítására is.
A kijelzőt a képen látható módon álló tartóra vagy forgatható fali tartóra szerelve, jól láthatóan, a járművezető oldalán célszerű elhelyezni.

Screen-testline 7000 (STL 7000)
A vizsgasor új lehetőség a járműfelvételben és diagnosztikában.

A Screen-TestLine 7000 szgk vizsgasor


A legmodernebb járművizsgáló PC alapú gép, 20"-os színes képernyővel, merevlemezegységgel és 3,5"-os lemezegységgel. A fékek, a kerékösszetartás, a kerékfelfüggesztés, a lengéscsillapító és a rugózás vagy összetartás-differencia mérési és beállítási értékei a képernyőn jól áttekinthetők. Választható kijelzési módok: grafikon vagy oszlopdiagramm. A vizsgasor minden egységével, így a kerékösszetartás mérő zsámolyával és a futóműmérővel (2 to. kerékterhelésig), valamint görgős fékpaddal (4 to. tengelynyomásig) a haladási irányban csak 1,9 m hosszú. Az automatikus üzem mellett lehetőség van a távirányítóval vagy nyomógombokkal minden egység külön-külön használatára is.

A legfinomabb diagnosztika a futóműről.


A Screen-testline vizsgasor rendszerrel megvalósítható a többi számítógéppel hálózatba kapcsolt járműfelvétel koncepciója. Ez teljesen új lehetőségeket nyit meg az adatfeldolgozásban, analízisekben és vizsgálati folyamatokban. A korábbi mérések alapján létrehozott mérések adatbankja a lehetővé teszi az aktuális mérés összehasonlítását a tároltakkal.

A PC-számítógép alapú technika tiszta, egyértelmű képernyője az egyes mérésekről további információkat szolgáltat az üzemeltetőnek.

Minden adat, amire szükség lehet, látható a képernyőn.
A jármű adatait, fékjeinek, a nyomtávának, a kerékfelfüggesztéseinek, - beleértve a lengéscsillapítókat és a rugókat is -, diagnózisát rendkívűl áttekinthető módon, szines monitoron jeleníti meg a berendezés.

Az értékek megjeleníthetők oszlopdiagrammal vagy grafikon formájában is.
Az EUSAMA mérési elv alapján minden kerékre vonatkozóan grafikus görbékkel jeleníti meg a futómű állapotát. A görbékből azonnal következtetni lehet az esetleges hibákra.


Alig 5 percen belül kész a kinyomtatott mérési jegyzőkönyv anélkül, hogy további gombokat kellene nyomogatni.

A „Superautomata-üzem“ gondoskodik az egyedülálló méréslefolyásról, aminek során a gép megméri a nyomtáveltérést, a felfüggesztéseket és a fékeket. A startot követően a számítógép a jármű áthaladásának megfelelően vezérli az egyes gépegységeket, amelyek automatikusan végrehajtják a méréseket, és tárolja az adatokat, sőt a mérés legvégén, a görgősorból való kihajtáshoz is ad segítséget. Az egész folyamat a jegyzőkönyv kinyomtatásával együtt mindössze 5 percig tart . Mindez anélkül, hogy közben bármilyen gombot meg kellene nyomni!
A "microbrake" fékpad és "screen-testline" vizsgasor műszaki adatai:
Microbrake 6000
Screen-Testline 7000
Fékerő méréstartomány: 0 – 6000 N
max. áthaladó tengelyterhelés: 4000 kg
max. mérhető tengelyterhelés: 2500 kg
A rendszer PC-bázisra épül, CD-ROM-meghajtóval,
3,5”-Disk-meghajtóval, DIN A4-es nyomtatóval,
billentyűzettel és egérrel. Kétféle szekrénnyel szállítható.
Vizsgálati sebesség: 5 km/h A kijelzés 17”-os színes monitorral történik.
(640 x 480 képpont 256 színnel)
Motorok: 2 db 3,7 kW (3 fázisú) Méretek: (H xSz x M) 740 x 600 x 1510 mm
Feszültség: 3 x 230/400 V, 50 Hz Tömeg: 100 kg
Biztosíték: 3 x 25 A lomha Lakkozás: kék (RAL 5015), szürke (RAL 7016)
Görgőméretek: átmérő 205 x 700 mm hosszú  
Keréktáv: min./max. 800 / 2200 mm  
Görgő súrlódási tényező: 0,7 szárazon és vízesen  
A görgőkészlet tömege: 450 kg  
A kijelző lakkozása: kék (RAL 5015),
szürke (RAL 7016)
 

A vizsgasor elemeinek befoglaló méretei, tömege: H x Sz x M mm/ kg
Görgős egység (microbrake): 660 x 2370 x 280 mm/ 450kg
Lengéscsillapító mérő egység: 480 x 2370 x 280 mm/ 450kg (Motorteljesítmény: 2 db 2,5 kW, 3 x 230/400 V, 50 Hz)
Gyors nyomtávellenörző: 750 x 440 x 46 mm/ 38kg

A műszaki adatok 2003 januári állapotot tükröznek. A Beissbarth a változtatás jogát fenntartja.

Beissbarth árlista ITT